Snel een nieuwe

dekvloer?

Doe het gewoon!

Snelle renovatie van beschadigde deeloppervlakken

Eenvoudige en snelle renovatie van beschadigde deeloppervlakken

Heeft jouw project een flink aantal grotere vloerbreuken of -instortingen? Moet u grotere oppervlakken aanvullen of herstellen, en is het gebruik van stabiel reparatiemiddel vanwege de vereiste laagdikte, vloerconstructie of de grootte van het oppervlak niet efficiënt of mogelijk?


Wij hebben de oplossing! Variabel instelbare en bijna krimpvrije snelmortel voor een snelle reparatie zonder lange wachttijden.

Het renovatiesysteem in de praktijk

Voorbereiding ondergrond

  • Verwijder bij samengestelde constructies instabiele zones van de ondergrond en flanken die niet stevig hechten mechanisch.
  • Bij zwevende constructies of op een scheidingslaag alleen de flanken van de oude dekvloer dienovereenkomstig voorbereiden.
  • Breng indien nodig de nodige isolatie en folies aan.

Stap 1

Bij samengestelde constructies de ondergrond en de flanken van de oude dekvloer voorbevochtigen en matvochtig houden. Breng op de matvochtige ondergrond (geen stilstaand water!) de gemengde mortelhechtbrug THOMSIT E 40 H krachtig aan over grote oppervlakken met een harde bezem of borstel. Gebruik een kwast op de flanken.

 

Bij zwevende constructies of op een scheidingslaag alleen de flanken van de oude dekvloer – zonder voorbevochtigen – met THOMSIT R 727 Epoxy-giethars als hechtbrug ruim voorstrijken.

Stap 2

De consistentie van THOMSIT E 37 M op stijfplastisch of vloeibaar instellen door de mengverhouding met water aan te passen.

Stap 3

THOMSIT E 37 M altijd krimparm op de voorbereide ondergrond „nat-in-nat“ met de desbetreffende hechtbrug aanbrengen en zorgvuldig verdichten.

RENOVEREN MET SYSTEEM

Doe het gewoon met de perfect op elkaar afgestemde THOMSIT-producten!

Extra aanbeveling: Om de oude dekvloer indien nodig volledig te stabiliseren, raden wij aan om het volledige oppervlak te versterken met THOMSIT-FLOOR TF 310glasvezelvlies in combinatie met het vezelversterkte egaliseermiddel THOMSIT FA 97 ofTHOMSIT AS 2, zoals beschreven in het THOMSIT-renovatiesysteem „Dekvloer als nieuw - doe het gewoon“.

1 THOMSIT E 40 H Mortelhechtbrug of THOMSIT R 727 Epoxy-giethars

voor een stevige hechting op de ondergrond en de dekvloerflanken

2+3 THOMSIT E 37 M Variabele snelmortel

voor het repareren en opvullen van dekvloeroppervlakken

4 THOMSIT-FLOOR TF 310 Glasvezelvlies

voor stabilisering en wapening

5 THOMSIT FA 97 of THOMSIT AS 2 Vezelversterkt-(anhydriet-) egaliseermiddel

voor het maken van standaard ondergronden voor het leggen van vloerbedekkingen

ÉÉN SYSTEEM – VEEL VOORDELEN

In vergelijking met andere renovatie-oplossingen, maakt het THOMSIT-renovatiesysteem het je bijzonder gemakkelijk! Met perfect op elkaar afgestemde THOMSIT-producten kun je beschadigde dekvloer- deeloppervlakken eenvoudig en snel renoveren. Het systeem bespaart je niet alleen tijd, maar is ook duurzaam en emissie-arm.

Tijdbesparend

Het renovatiesysteem maakt het gebruik van het nieuwe oppervlak binnen drie tot vier dagen mogelijk.

Eenvoudige toepassing

Langere verwerkingstijd (ca. 45 min) in vergelijking met snelle reparatie-egaliseermiddelen. Dankzij de variabele mengverhouding kan THOMSIT E 37 M aardvochtig of vloeibaar worden ingesteld.

Kostenefficiënt en duurzaam

Afbreken en afvoeren van de oude dekvloer is niet nodig. Het systeem is niet alleen tijd- en kostenbesparend, maar dankzij het vermijden van afval ook milieuvriendelijk.

Emissie-arm

Alle gebruikte producten zijn emissiearm, en leveren een maximale bijdrage aan een gezond woonklimaat en een schoner milieu.

Zoek naar in productnaam: