GEWOON EEN

ERBOVENOP LEGGEN?

GEWOON DOEN!

Nieuwe vloerbedekking – zonder de bestaande vloer te beschadigen

Gewoon erbovenop leggen en de bestaande vloer behouden

Er moet nieuwe vloerbedekking worden gelegd. Maar de bestaande vloer mag niet beschadigd worden, omdat de ondergrond op verzoek van de verhuurder behouden moet blijven? Je moet vloerbedekking die onder spanning staat weer kunnen verplaatsen, maar fixeren of vastzetten met kleefband is niet mogelijk?


Wij hebben de oplossing! Met het THOMSIT-renovatiesysteem wordt op de bestaande vloer de nieuwe, belegbare ondergrond geïnstalleerd – zonder dat de oude vloer daarbij wordt beschadigd.

Het renovatiesysteem in gebruik

Voorbereiding ondergrond

  • De ondergrond moet vlak en droog zijn.
  • Geen verdere ondergrondvoorbereiding nodig.

Stap 1.

THOMSIT TDB 100 Afdichtbaan op de schone ondergrond leggen. Lucht die zich hieronder bevindt met een paardenhaarbezem verwijderen. Tot de wanden en andere opstaande bouwonderdelen een afstand van ca. 5 mm aanhouden.

Stap 2.

THOMSIT DT 400 Kleefband aan de langszijde van de afdichtbaan over een breedte van 45 mm aanbrengen. De volgende afdichtbanen overlappend aanbrengen en vanuit het midden naar buiten toe met een kunststof schuurbord – zonder knikken en luchtinsluitingen – zorgvuldig aanwrijven.

Stap 3.

THOMSIT TDB 12 Afdichttape aan een onderzijde met het dubbelzijdige kleefband THOMSIT DT 400 aanbrengen, en aansluitend rondom dicht op de ondergrond en het onderste wandgedeelte vasthechten.

Stap 4.

THOMSIT AS 2 Vezel-anhydriet-egaliseermiddel direct op de afdichtbaan THOMSIT TDB 100 aanbrengen, en met een stiftrakel voorzichtig - zonder aandrukkracht - glijdend over de afdichtbaan verdelen met een laagdikte van ten minste 4 mm.

RENOVEREN MET SYSTEEM

Gewoon doen, met de perfect op elkaar afgestemde THOMSIT-producten!

Het THOMSIT-renovatiesysteem vereist geen verdere voorbereiding van de ondergrond. Met de combinatie van THOMSIT TDB 100, THOMSIT TDB 12, THOMSIT AS 2 en de desbetreffende THOMSIT- vloerbedekkingslijm leg je eenvoudig en veilig jouw nieuwe textiele of elastische vloerbedekking, zonder de bestaande vloer te beschadigen.

1. THOMSIT TDB 100 Afdichtbaan

als beschermlaag voor de bestaande vloer

2. THOMSIT DT 400 Kleefband

voor het afdichten van de baanoverlapping en het vasthechten van de afdichtbaan bij de overgang tussen vloer en wand

3. THOMSIT TDB 12 Afdichttape

voor het afdichten van de overgangen tussen vloer en wand

4. THOMSIT AS 2

voor het egaliseren van 4 – 30 mm in één bewerking

ÉÉN SYSTEEM – VEEL VOORDELEN

Vergeleken met andere renovatie-oplossingen maakt het THOMSIT-renovatiesysteem het je bijzonder gemakkelijk! Met perfect op elkaar afgestemde THOMSIT-producten wordt de bestaande vloer optimaal beschermd. Het systeem bespaart niet alleen tijd, maar is ook duurzaam en uiterst emissie-arm.

Tijd- en kostenbesparend

Het tijdrovende verwijderen van de bestaande vloerbedekking en het verder voorbereiden van de ondergrond zijn niet nodig. Dat zorgt voor een grote flexibiliteit, en bespaart bovendien tijd en geld op de bouwplaats.

Eenvoudige inbouw

De grotendeels kant-en klare THOMSIT-systeemproducten (THOMSIT TDB 100, THOMSIT TDB 12) maken een eenvoudige en efficiënte uitvoering mogelijk, voor een groot verwerkingscomfort.

Duurzaam en grondstofbesparend

 

 

 

 

Op de bestaande vloer wordt een afzonderlijke vloerconstructie aangebracht, die op elk gewenst moment weer zonder resten kan worden verwijderd. Zo worden niet alleen tijd en geld bespaard, maar wordt dankzij het vermijden van afval ook het milieu ontzien.

 

 

 

 

Emissie-arm

Alle gebruikte producten zijn emissie-arm (EC 1 Plus), en leveren een maximale bijdrage aan een gezonde woonomgeving en milieuvriendelijkheid.

Zoek naar in productnaam: