Hier vind je de actuele
informatie van Thomsit!

Oersterk!

Thomsit schakelt om! Als eerste fabrikant op de markt levert Thomsit vanaf medio mei zijn producten in zakken met de nieuwe verpakking Evo3. Het getal “3” staat voor de derde ontwikkelingstrap op het gebied van zakverpakkingen. Thomsit vervangt na de papieren zakken nu ook de actuele PE-zakken. Reden hiervoor zijn de voordelen van het nieuwe verpakkingssysteem, waarvan verwerkers, vakhandelaren en het milieu in gelijke mate profiteren: beter stavermogen, eenvoudige hantering dankzij openingshulp, 100 procent stofdicht, hoge weerbestendigheid en stabiliteit bij opslag, alsmede een duidelijk verbeterde CO2-footprint.

De verpakkingsexperts van PCI kennen de behoeften van de verwerkers en de handel. Daarom hebben zij bij de ontwikkeling van de innovatieve poederverpakking Evo3 van Thomsit intensief met de verpakkingsfabrikant samengewerkt. “De uitdaging van het ontwikkelingsteam: de nieuwe zakverpakkingen dienden te beschikken over de goede eigenschappen van de PE-verpakkingen en deze te overtreffen. Het resultaat van deze ontwikkeling, namelijk onze nieuwe Evo3-zakken, mag er zijn: We hebben de eigenschappen van de verpakking verder ontwikkeld en optimaal afgestemd op de behoeften van verwerkers en vakhandelaren”, verklaart Holger Sommer, Director Business Management Floor Laying Europe.

Stofdicht, stabiel bij opslag en milieuvriendelijk

De nieuwe verpakkingstechnologie combineert de voordelen van de klassieke papieren zak met die van de actuele PE-verpakking, en is hierdoor uitermate gebruiksvriendelijk: de Evo3-verpakkingen zijn absoluut stofdicht en voorkomen dat materiaal uit de verpakking stroomt. Er ontstaat geen stof tijdens transport en opslag of bij de klant. Bovendien kunnen de Evo3-zakken dankzij het LEOS-systeem eenvoudig en veilig worden geopend. De weerbestendigheid zorgt er verder voor dat de opgeslagen producten gedurende 12 maanden stabiel blijven. Een laatste, maar daarom niet minder belangrijk voordeel is dat de Evo3-verpakkingen een prima investering in de toekomst zijn: ze kunnen net zoals het traditionele oud papier gewoon worden ingezameld en afgevoerd.

Zoek naar in productnaam: